Този продукт е част от здравословното хранене, тъй като е с малко калории, но има висока хранителна стойност. Едно твърдо сварено такова яйце е с 14 калории и 0 въглехидрати. За сравнение – пилешкото яйце е със 75 калории.
 
В 5 варени яйца от пъдпъдъци има 6 грама протеин, който помага на организма да осигури всички необходими аминокиселини.
 
са отличен източник на важни витамини и минерали. Те съдържат: 1.64 мг желязо, 14,4 мкг селен, 30 мкг от фолиева киселина, 244 IU витамин А и 25 IU витамин D.
 
Този продукт е един от най-добрите източници на селен – така намалява риска от хронични заболявания като рак, хипертония и други заболявания.
Има редица диетични ястия с тези вкусни и здравословни продукти, но за да се предотврати заболяване и поддържа нормално тегло се препоръчва използването на 4-6 яйца на ден.